نکته بسیار مهم دیگری که طراح باید در نظر بگیرد عدم اعمال نیروی جانبی به صفحات سایشی می باشد. بدین معنی که در حین طراحی قالب باید کلیه نیروهای وارده به سطوح با یکدیگر قرینه باشند ، در غیر اینصورت از هر جنس و هر مقدار سختی استفاده شود به کرات شاهد خرابی سطوح و صفحات سایشی خواهیم بود .همچنین یکی از نکات مهم در انتخاب صفحات سایشی مقدار مجاز PV (اندازه حرکت جدول 1 ) می باشد که این مقدار در صفحات از جنس فسفر برنز بیشتر از جنس فولاد سخت شده می باشد
جدول 1 فاکتورهای مهمی را که در هنگام انتخاب صفحات سایشی توسط طراح قالب و همچنین مقایسه جنس های مختلف به کار رفته برا ی ساخت صفحات سایشی را برای شرکت SANKYO را نشان می دهد.
جدول 1
از جمله مسائلی که باید در هنگام بازرسی دوره ای قالب مد نظر گرفت کنترل و تنظیم صفحات سایشی با استفاده از رنگ آببندی و فلیر می باشد که میزان لقی بین دو صفحه و نیز مقدار تماس دو سطح را نشان می دهد که بایستی حداقل 3/2 سر و سطح با یکدیگر تماس داشته باشند.
مقدار لقی مجاز در سطوح سایشی 0.05 بوده که بوسیله فیلر از راه سوراخ هایی که در حین طراحی در کفشک قالب در نظر می گیرند انجام می شود.
در مواردیکه به هر عنوان در قالب با توجه به شکل قطعه، نیروی جانبی وجود داشته باشد، طبق استاندارد سفارش شده ،که از هر دو صفحه سایشی مقابل یکدیگر استفاده شود . که در این حالت حتما” یکی نسبت به دیگری از مقاومت کمتری باید برخوردار باشد.
سطوح مقابل صفحات سایشی بایستی کاملا” هم عرض در نظر گرفته شود. در حین انجام مراحل تغییرات در قالب باید توجه داشت که ذرات ناشی ازبراده برداری حتما” قبل از تولید از سطوح سایشی برطرف شوند زیرا مهمترین عامل خش دار سطوح سایشی وجود ذرات مابین سطوح می باشد .
در حین تنظیم صفحات حتی المقدور باید سعی شود که از لاتون بیشتر از یک میلیمتر استفاده نشود در غیر اینصورت بایستی صفحه را تعویض نمود و توصیه می گردد که لاتون توسط پیچ بطور جداگانه به محل نشیمن صفحه محکم گردد.
A1 : شناسایی، تحلیل و اصلاح عیوب صفحات سایشی :
مهمترین عیوبی که می توان برای صفحات سایشی ذکر کرد عبارتند از :
1-شل بودن پیچ های اتصال صفحات سایشی :
وجود نیروهای جانبی و ضربات شدید پرس بعضا” باعث شل شدن صفحات سایشی و در نتیجه بهم خوردن لقی مجاز بین سطوح سایشی می گردد.
لذا ضروری است تا در هر بازدید دوره ای کلیه صفحات سایشی آچارکشی شده و پس از اطمینان از محکم بودن آنها و جمع کردن قالب با استفاده از فیلر، لقی مجاز بین سطوح کنترل گردد تا در صورت مغایرت اقدام به شیم گذاری و اصلاح صورت پذیرد.